Welkom in ‘SAUVIGNON Country Lodge’

IMG_1612_c.jpgWelkom in ‘SAUVIGNON Country Lodge’, een 100 jaar oude Wine Estate in het hart van de Kaapse wijngaarden, prachtig gerestaureerd met veel respect voor het koloniaal erfgoed maar met toevoeging van een maximum aan modern comfort.
De Belgische eigenaars ontdekten Sauvignon in 2011 tijdens een rondreis van enkele duizenden kilometers doorheen de Westkaap, en zijn schitterende decor temidden van de Winelands liet hen niet meer los. Slechts enkele maanden later besloten ze hun huis in Vlaanderen te verlaten en van Sauvignon het charmante plattelandsverblijf te maken dat het vandaag is geworden.

IMG_1453.jpg
De 4 luxueus uitgeruste suites en het self-catering appartement voor max. 6 personen hebben een adembenemend uitzicht over eindeloze wijngaarden en majestueuze bergtoppen. Sauvignon Country Lodge beschikt over een ruim 4000m² grote landschapstuin (inclusief zwembad en zonneweide, vijver, ontbijtterras en BBQ ‘braai’ faciliteiten) en ligt op een rustige weg langsheen de wijndomeinen, op slechts 4km van de indrukwekkende bergflanken van Groenberg.

DSCF0213b.jpg

 

 

Toch bevindt Sauvignon zich op wandelafstand van het dorpscentrum en zijn universiteitsgebouwen, dus nabij winkels, restaurants en verschillende gerenommeerde wijndomeinen (Wellington werd verkozen tot TOP WINE AREA 2010).

 IMG_1734c.jpg

 

 

 

 Op slechts 70 kilometer van Kaapstad en zijn internationale luchthaven bevinden we ons in de nabijheid van verschillende belangrijke toeristische trekpleisters, zoals de Tafelberg, het havengebied ‘Waterfront’, Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop en zijn pinguïnkolonies, het koloniale centrum van Stellenbosch en Franschhoek, enz. Verder heeft ons eigen dorp Wellington en zijn omgeving ook heel wat mogelijkheden in petto.

 SL375299c.jpgMountainbike tochten (geleid door Kris), paardrijden door de wijnvelden of langs de bergpassen van Bain’s Kloof, een bezoek aan de typische struisvogelkwekerijen, wildsafari’s, walvis-spotten, golf, wijnkeldertours en Cape Mountain Whisky degustaties.. Bikers (met of zonder motor) zijn bij ons hartelijk welkom en we zijn gespecialiseerd in “Wijngaardontdekking per fiets” (fietsen en roadbooks beschikbaar in Sauvignon), wat een geweldige manier is om de typische ‘Bolandse’ gastvrijheid te ontdekken, topwijntjes te proeven en ondertussen te genieten van het prachtige uitzicht vanop de fiets.

 
route62mapbigbw.jpg

 

 

 

 

 

De hoog aangeschreven ‘Wine Route’ start in onze achtertuin en we liggen vlakbij de toeristische ‘Garden Route’ en ‘Route 62’ die de leidraad vormen van vele rondreizen. Bovendien is Wellington de belangrijkste stopplaats op de ‘Brandy Route’ aangezien enkele van de meest verfijnde Zuidafrikaanse whisky’s en brandy’s hier gedistilleerd worden.

Sauvignon Country Lodge is de perfecte uitvalsbasis voor een unieke outdoor experience en ontdekkingreis door de wonderen van de Westkaap, een romantische omgeving die alle dagelijkse beslommeringen doet vergeten en tenslotte een ‘home way from home’ waar gasten vrienden worden en kinderen welkom zijn. Bezoek onze website www.sauvignon-countrylodge.be voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen. We kijken uit naar uw bezoek!

Kris, Mariska & Anissa

Foto's

CertificateOfExcellence2015.jpgUs.jpgIMG_1612_c.jpgIMG_1453.jpgSL375299c.jpgIMG_1734a.jpgDSCF0213b.jpgSL375431a.jpgSL374981.jpgroute62mapbigbw.jpgIMG_1452a.jpgIMG_1454a.jpgIMG_1600a.jpgIMG_1734c.jpgDSC_4046c.jpgIMG_2531b.jpgIMG_2542b.jpg

What a wonderful warm welcome by very special people in a very special place with a very quiet and relaxing atmosphere... We loved it and will be back, we are very sad to leave! All the best! (2 , South Africa)

Contacteer ons