Activiteiten

Weddings & Functions

wedding_liesbeth_en_wim_nov20146b.jpgWie droomt er niet van een huwelijk in de Kaapse Wijnlanden? De romantiek van de alles overheersende wijngaarden, historische Kaaps-Hollandse gevels en majestueuze bergketens aan de einder is het materiaal waar sprookjes van gebouwd worden. Een overvloed van trouwplekken typeert de Wijlanden - gaande van camping style tot vijf sterren - en elk van hen zal ongetwijfeld baden in de meest adembenemende landschappen.

DSCF0975.jpg

 

 

 

 

 

Maar alles hangt af van je specifieke wensen. Sauvignon Country Lodge richt zich uitsluitend op kleine, intieme trouwerijen (max. 50 personen) die betaalbaar blijven en vooral onvergetelijk zijn. Contacteer ons gerust voor meer info.

Wijngaardontdekking per fiets

wineroute_mtb.jpgWijnliefhebbers zijn in Wellington aan het juiste adres! Ons dorp herbergt maar liefst 26 op de Wine Route aangesloten wijnhuizen en werd in 2010 uitgeroepen tot internationale TOP WINE AREA van het jaar. Bovendien worden 90% van de wijnstokken of “stokkies” voor de ganse Zuid-Afrikaanse wijnproductie in de nursery van Wellington geteeld, waardoor eigenlijk elke Kaapse wijn zijn oorsprong vindt in Wellington.

Om de typische Bolandse gastvrijheid bij de wijnboer aan de lijve te ondervinden, uitstekende wijntjes te proeven én ondertussen met volle teugen te kunnen genieten van de prachtige natuur hebben wij de ‘Wijngaardontdekking per fiets’ in het leven geroepen.

SL375299a.jpgFietsen en roadbook krijgt u in Sauvignon Country Lodge. U kan kiezen tussen verschillende tochten (van 10 tot 25km) met telkens 3 degustaties en ’s middags een smakelijke picknick in het 2° wijnhuis op het traject.

Mountainbike hike

 De “Absa Cape Epic” is een begrip onder mountainbikers. Gezien onze idbain_s_kloof_mtb.jpgeale ligging op slechts 4km van de Groenberg-bergketen biedt Kris, zelf een mountainbiker in hart en nieren, verschillende begeleide tochten aan van 15 tot 60km. Ontdek de mooiste plekjes ongerepte natuur waar geen auto kan komen, en geniet van adembenemende vergezichten over de Kaapse wijnvallei.
 

Enkele prachtige mountainbike trails vertrekken vanuit 'Welvanpas', een prachtig historisch wijndomein in Wellington (° 1704) dat grenst aan de befaamde Bain's Kloof Pass en de Hawekwa bergketen en waar de Nederlandse tv-serie 'Stellenbosch'  werd opgenomen (het huis van wijndomein 'Arcadia' in de serie is het huis van Welvanpas Estate). Welvanpas stelt zijn prachtige wijn- en sinaasappelgaarden ter beschikking voor begeleide mountainbike hikes langsheen de adembenemende bergflanken van Bain's Kloof.

bain_s_kloof_mtb2.jpg

Route 62

route_62_sign.JPGWellington bevindt zich op de alom geprezen “Route 62” van Kaapstad naar Port Elisabeth, die de West- en Oostkaap verbindt en een mooier en sneller alternatief biedt voor de N2 highway. Route 62 is de langste wijnroute wereldwijd, en wordt niet voor niets ook wel de ‘Mountain Route’ genoemd. Ze start al met de prachtige Bain’s Kloof Pass in Wellington en doorheen de hele 'Klein Karoo' volgen nog vele indrukwekkende bergpassen, steeds anders gekleurd en met hun eigen typische vegetatie. Route 62 onderscheidt zich van gelijk welke reisweg van dit kaliber door zijn rust en vredig karakter (100% veilig) en werkelijk alle highlights van de Kaap komen onderweg aan bod. Meer info vind je op www.route62.co.za.

Dierenmanieren in Wellington...

Bontebok Ridge Reserve Wellington

Bontebok_Ridge_Reserve_Wellington2.jpg

Onze eigen wildlife reserve in Wellington (in de Limietbergvallei), waar spectaculaire 4x4 game drives worden georganiseerd, biedt een unieke kans om allerlei in Zuid-Afrika voorkomende wilde dieren te leren kennen in hun eigen leefgebied: bontebok (komt enkel voor in de Kaap-provincie), eland, wildebeest, springbok, duiker, grijsbuik, grijze reebok, en andere inheemse soorten. De zebra’s in het reservaat maken deel uit van een revolutionair project om de uitgestorven quagga, een zebra-ondersoort zonder strepen op romp en benen, maar met DNA identiek aan de normale zebra, nieuw leven in te blazen. Een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, van de kleine cisticola tot de indrukwekkende Afrikaanse Visarend, zijn altijd aanwezig in het reservaat. De majestueuze bergen dragen bij tot het ruige karakter van de omgeving en zijn een must voor fotografen.

Butterfly World (Wellington-Paarl)

Butterfly_World_Wellington_Paarl.jpgButterfly World herbergt een tropische tuin in een 1000m² grote serre, het is een paradijs waar meer dan 25 unieke vlindersoorten en nog veel meer zeldzame vogels zich thuis voelen. Bovendien is er een reptielen- en een spinnenkamer,  waarin inheemse en exotische spinnen en schorpioenen in afgesloten terraria te bewonderen zijn. De mythen en angsten die deze achtpotige wezens oproepen zijn talrijk en meestal ongegrond. De aanblik van de enge schorpioen en de aangeboden info zorgen meestal voor meer interesse dan afkeer. Naast de serre heeft Butterfly World een buitenafdeling, noem het maar een kinderboerderij, waar o.a. de typische Zuid-Afrikaanse meerkatten wonen. Je kan er eten en er is een Butterfly Gift Shop, waar je allerlei vlinder-gadgets kan kopen.

Die Vonds Snakepark Wellington

Die_Vonds_Snakepark_Wellington.jpgDie Vonds is een park voor de liefhebbers .. meer dan 40 soorten slangen en verder heel wat hagedissen, schildpadden en spinnen zijn er (gelukkig achter glas) te bewonderen.

 

Drakenstein Lion Park  & Chimp Haven (Wellington-Paarl)

Drakenstein_Lion_Park_Chimp_Haven.jpg

Drakenstein Lion Park werd in 1998 opgericht als verblijfplaats voor opgejaagde en mishandelde leeuwen, met de bedoeling hen een zo hoog mogelijk vrijheidsgevoel te geven en met een maximum aan respect te behandelen. De leeuwen beschikken er over 50 hectares natuurlijke habitat in het midden van de Kaapse wijnlanden. Vanaf December 2012 is het leeuwenpark uitgebreid met een aparte afdeling ‘Chimp Haven’ waar de chimpansees en andere kleine dieren uit de onlangs gesloten Tygerberg Zoo een nieuwe thuis krijgen.Thank you so much for a lovely stay. Your B&B is both luxury and comfort all in one! The Breakfast Picnics were much appreciated and we enjoyed them at the start of the Epic while waiting for the cyclists to ride off. Many thanks for your kind hospitality!! (4  ‌, South Africa)

Contacteer ons